Tarda de núvols, clarianes i ambient càlid

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest divendres tenim un temps una mica indefinit a Catalunya. No acaba de fer net, però al mateix temps la inestabilitat no és tan potent com per deixar pluges significatives. Les temperatures mantindran el to dels últims dies.

Núvols i clarianes

Al llarg del dia aniran arribant núvols. Una primera banda de núvols alts i mitjans ha deixat un matí mig enterbolit, juntament amb els núvols baixos que s'acumulen al litoral, sobretot cap a la Costa Daurada. També ha entrat algun ruixat molt fugaç per l'oest.

A la tarda continuarà la dinàmica de cel variable, potser amb més clarianes transitòries, però també amb una segona tongada de núvols. Els ruixats seran més probables cap a l'Aragó, però alguns d'ells poden arribar de nou cap al terç oest de Catalunya. La nuvolositat costanera també es farà més compacta al final del dia.

Calor continguda

A primera hora hem tingut valors una mica més alts per l'oest i el sud i 2-3 ºC més baixos a l'interior de Barcelona i Girona. Podem tenir un lleuger descens de la temperatura màxima per les comarques de Girona i una mica més de pujada a la meitat sud. A la resta gairebé no hi haurà moviment. Molts valors de 32 o 33 ºC i els màxims al voltant dels 37 ºC per ponent.

I dissabte...

La dinàmica serà la mateixa. Hi haurà una depressió en altura per l'oest de la península. La tendència serà a l'arribada de bandes de núvols, més aviat poc actius, a Catalunya. Malgrat tot no es pot descartar l'entrada d'algun ruixat. L'ambient seguirà sent càlid i xafogós.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut