Tarda de núvols, clarianes i alguns ruixats

El temps de diumenge té dues cares: el matí ha estat de front en retirada, i la segona part del dia serà de clarianes, però també d'alguns ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

El petit canvi de temps del cap de setmana acaba diumenge amb un dia canviant. Ha passat un sistema frontal que ha portat núvols abundants i alguns ruixats matinals. La tarda pot portar-ne de nous. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja.

Núvols i pluges en retirada

El començament del dia ha vingut marcat per una primera línia de ruixats en retirada per la Cerdanya, que han deixat entre 1 i 5 mm a diversos punts del nord-oest del país.

Durant el matí, els núvols s'han retirat i han deixat clarianes, malgrat que han crescut nous ruixats cap al prepirineu de Lleida, xàfecs molt dispersos i poc abundants.

Al llarg de la tarda, el sol guanyarà més protagonisme, però al mateix temps afavorirà el desenvolupament de noves nuvolades, amb possibles ruixats cada cop més localitzats sobre el Pirineu i l'interior del nord-est. També pot generar-se algun de nou cap al prelitoral. Esperem fenòmens poc abundants en general, malgrat que de manera molt localitzada es pot generar algun ruixat o tempesta intensa. Cap al vespre, les pluges desapareixeran i el cel quedarà força serè.

Les temperatures de primera hora han estat similars o un pèl més baixes que les de dissabte. Només han pujat a l'Alt i Baix Empordà. seran similars a les de dissabte, mentre que les màximes poden reescalfar-se una mica cap al litoral i el prelitoral.

I els pròxims dies...

La pròxima setmana es preveu més estable, amb un dilluns i dimarts amb alguns núvols i algun possible ruixat residual i uns dies posteriors amb més domini del sol en general. Les temperatures pujaran de cara a la segona fase de la setmana.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut