Tarda de molts núvols i alguna ullada de sol

Diumenge serà un dia menys fred a primera hora i més suau a migdia en general. Passaran núvols abundants, però les pluges seran poques i minses

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps seguirà marcat per la pertorbació que hi ha davant de Portugal. La borrasca enviarà diversos fronts que regaran l'oest peninsular, però a Catalunya arribaran més núvols que no pas pluges. A més a més, l'ambient serà menys fred.

Núvols en augment i quatre gotes

El matí ha estat marcat per força núvols, en una barreja de boirines, núvols baixos, alts i mitjos, més compactes al sud de Tarragona, a punts de ponent i al Pirineu i prepirineu de Lleida. Han caigut algunes precipitacions molt minses, de dècimes de pluja fins a 2 mm a tot estirar.

La tarda també es preveu marcada per la barreja de núvols, tot i que gran part de la nuvolositat més gruixuda s'anirà esquerdant i veurem algunes clarianes transitòries. Només cap al terç nord i la costa es mantindrà el cel més tapat i amb risc d'algun plugim. A la nit, tornaran a augmentar els núvols alts per l'oest, mentre que els núvols baixos costaners recuperaran posicions, sobretot cap a l'est de Girona.

Nou ascens tèrmic

L'aspecte més destacat de diumenge serà l'ascens de les temperatures, tant les mínimes com les màximes. En molts casos hem tingut augments de 4 o 5º C a primera hora. El migdia portarà valors càlids, al voltant de 20º C a molts punts, i amb extrems de fins a 24 o 25º C.

I els pròxims dies...

La pel·lícula de la pròxima setmana queda pendent de l'evolució de la borrasca, que tendeix a situar-se sobre el golf de Cadis, en una posició força oberta a moviments més erràtics. Caldrà seguir el dia a dia. En tot cas, l'inici de la setmana serà de temps rúfol i amb precipitacions molt poc importants.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut