Tarda de diumenge força assolellat, amb mestral i tramuntana

El sol dominarà a la major part del territori, però el gran protagonista serà el vent als dos extrems del país

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge queda plenament configurada una situació de mestral i tramuntana, amb la dorsal anticiclònica contraposada a la pertorbació del nord d'Itàlia.

Dia ventós

La ventada abasta gran part de Tarragona, l'Empordà, el Pirineu i el Prepirineu. Fins i tot, a estones, també hi haurà alguns cops moderats a punts de ponent i de la Catalunya Central. Els cops més forts es donaran al cap de Creus. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per vent i estat de la mar.

L'efecte principal del vent és deixar un cel ben blau i net de núvols gairebé arreu. Hi ha algunes excepcions: al vessant nord del Pirineu seguirà bastant tapat, amb nevades intermitents i febles i amb una cota que anirà pujant cap als 1.200 metres. També arribaran alguns núvols alts i mitjans des del Mediterrani cap al nord-est, però sense conseqüències.

Matí més fred

La nit de cel ras ha afavorit un notable descens de la temperatura mínima, amb rècords del mes de maig inclosos, només mitigat parcialment pel vent. Fins i tot, en alguns punts de l'Empordà els valors de primera hora han estat un pèl més alts. Les màximes baixaran una mica en general,  i més al Pirineu occidental, però pujaran al quadrant nord-est.

I dilluns...

El temps serà similar al de diumenge, però amb vent amb tendència a afluixar una mica. Farà sol i tindrem núvols residuals al vessant nord del Pirineu. Les temperatures diürnes començaran a remuntar de forma clara.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut