Tarda de cel enterbolit

Dissabte serà un dia marcat pels núvols alts i mitjos. Faran la guitza, però no deixaran pluja. Tampoc no hi haurà grans novetats diumenge

Alberto AlcántaraActualitzat

L'anticicló tendeix a retirar-se cap al nord dels Balcans, i aquest moviment perme l'arribada de núvols inofensius des del sud peninsular al llarg del cap de setmana.

Núvols en augment

El canvi en l'estat del cel ha sigut evident fins i tot pels més matiners. Al llarg de la matinada han arribat les primeres bandes de núvols prims, de manera que a primera hora del matí el cel ja estava enteranyinat a molts indrets. A banda dels cirrus, també hem tingut un augment de núvols baixos a la costa, sobretot a la Daurada.

La tarda també es presenta enteranyinada o enterbolida arreu, amb l'avanç de més núvols alts cap a l'est i la persistència de núvols baixos a la costa sud de Tarragona.  Malgrat l'aspecte del cel, no esperem pluges. De cara al vespre podran arribar núvols una mica més compactes cap a ponent.

Mínimes més altes

La presència de nuvolositat afectarà les temperatures: les mínimes han pujat mica arreu, de 2 a 5º C. A l'Alt Empordà i punts de l'Ebre han baixat per l'absència de la tramuntana i el mestral.

Les màximes no podran pujar tant en general. Només cap al Pirineu occidental el descens serà més evident. L'únic indret amb una tendència a l'alça pot ser l'est de Girona, on bufarà una mica de garbí amb algun cop moderat.

I diumenge...

La dinàmica de núvols continuarà durant bona part del dia, amb més espai per les clarianes a mesura que avanci la tarda. Les temperatures diürnes tornaran a pujar. L'inici de la setmana portarà núvols més compactes i alguns ruixats, sobretot dimarts.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut