Tarda de cel enteranyinat

Acabem la setmana dels barbuts amb molt de fred matinal però amb màximes ascendents. Diumenge passem del sol als núvols prims

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge recuperem un temps més encalmat, amb molt menys vent, i amb un fred matinal que contrastarà amb unes màximes una mica més altes en general. Hi haurà més núvols prims a la tarda.

Matí de sol, tarda de teranyines

Hem tingut una primera part del diumenge força assolellada, amb alguns bancs de núvols a l'entorn dels Ports i per ponent. Amb el pas de les hores, el panorama ha anat canviant per l'arribada de més núvols de tipus alt, indicatius de la proximitat del front, i aquesta tendència continuarà al llarg de la tarda. Els núvols alts es repartiran per Catalunya a última hora del dia. També al final de la jornada n'arribaran de nous per ponent, aquest cop més compactes. Molts d'aquests núvols són de tipus ondulatus, podeu veure una gran mostra a la secció El meu temps del portal del temps del 324.cat.

El mestral s'ha mantingut de matinada al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, però al llarg del matí ha anat minvant. El vent de nord i la tramuntana també han anat afluixant a partir del matí, però en el cas de la costa Brava, el vent no desapareixerà del tot fins la tarda.

Més fred matinal, menys a migdia

El vent de la matinada i primera hora ha contingut la caiguda tèrmica en alguns indrets, però allà on ha estat encalmat han tornat a baixar les temperatures. Les glaçades han tocat la costa en alguns punts a l'entorn del Maresme, la Selva o el Garraf.

Les temperatures diürnes pujaran lleugerament en conjunt. Quedaran entre 4 i 9 ºC al Pirineu, entre 6 i 13 ºC a la resta.

I els pròxims dies...

El front que s'insinua diumenge ens travessarà dilluns, reactivant tímidament la nevada al Pirineu. Per dimarts esperem una altra línia de núvols, també amb quatre volves de neu al Pirineu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut