Tarda de canvi de temps, amb més núvols i arribada de precipitacions

Diumenge hem iniciat un nou canvi de temps, punt de partida per a una setmana que pot portar sorpreses. A la tarda, els núvols augmentaran i arribaran les primeres pluges i nevades

Actualitzat

El canvi el porta una pertorbació que té dos centres d'acció individualitzats, un al golf de Cadis i un altre al golf de Biscaia. Els dos fronts d'atac inicial vindran per la costa i pel nord-oest. Els últims models han avançat l'arribada de núvols i precipitacions.

L'inici del dia ha estat tranquil. Mentre la pertorbació s'acostava, les clarianes han dominat a Catalunya. Quedaven núvols baixos i bancs de boira cap a la depressió Central. A banda, han arribat els primers de prims, indicatius del canvi de temps. Però l'ambient general ha estat de sol. Les temperatures mínimes han continuat amb la seva tendència a la baixa a la major part del país.

A la tarda, el moviment atmosfèric es farà més evident, amb l'arribada de més núvols,  més gruixuts amb el pas de les hores. A partir de mitja tarda poden arribar les primeres precipitacions, tant per la banda del vessant sud del Pirineu de Lleida com per la banda del litoral i prelitoral de la meitat sud del país. En tot cas, seran precipitacions minses. De cara al vespre, les pluges es repartiran. La cota de neu voltarà entre els 600 i 800 metres al Pirineu i Prepirineu occidental i entre els 800 i 1.000 metres a la resta del territori.

El vent girarà a garbí i bufarà amb cops moderats al Pirineu, sobretot a partir del migdia, i també cap a les comarques del nord-est. Les temperatures diürnes baixaran una mica degut a l'arribada de la nuvolositat.

I dilluns...

El temps s'acabarà de complicar, amb precipitacions més generals, poc abundants en general, tot i que amb cotes relativament baixes, evolucionant entre els 600-1.200 arreu del país. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut