Tarda de boires tossudes i sol

L'estiuet de Sant Martí s'allarga durant el proper cap de setmana i més enllà. Hi haurà dos símbol bàsics en la previsió: la boira i el sol

Alberto AlcántaraActualitzat

La fermesa de l'anticicló no dóna cap símptoma de canvi durant el que queda de setmana i sembla que durant gran part de la que ve. Tot el sud d'Europa estarà sotmesa a pressions superiors als 1025 hPa. De fet, a darrera hora del dia es podran superar els 1032 hPa. Tanta estabilitat només es traduirà en sol i boires.

Tarda de sol i boira

Hem tingut un matí marcat per aquest temps dual, molt assolellat a indrets com el Pirineu o punts de Girona, i emboirat o tapat de núvols baixos a gran part de  Lleida, Barcelona i Tarragona.

La boira està sent força tossuda, de manera que encara es mantenia a primera hora de la tarda a bona part de la Catalunya Central i de ponent, a banda de la part alta de l'Ebre. En molts d'aquests punts no acabarà d'aixecar. Fora dels àmbits amb boira, farà sol o veurem una fina capa de núvols prims.

Descens tèrmic

A poc a poc, les temperatures tan càlides dels darrers dies perdran força, però, tot i així, per al que queda de setmana les temperatures seran superiors a les normals per aquestes dates. De nou al matí hi ha inversió tèrmica, amb fred a les valls i temperatures suaus a muntanya. Les temperatures de primera hora han pujat als indrets emboirats i, sobretot, a Girona. El mercuri farà un gran salt a les valls del Pirineu, amb gelades febles al matí i caloreta al migdia, amb amplituds tèrmiques superiors als 20 graus. Les màximes baixaran als indrets emboirats, sobretot cap a ponent i la Catalunya Central.

I el cap de setmana...

Es manté la tendència d'estabilitat durant el cap de setmana, amb sol i boires. Dissabte esperem una mica menys de boira. Les temperatures pujaran diumenge. Un temps propici per als refredats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut