Tarda anticiclònica i de calma total

L'anticicló se situa més a prop de casa nostra i l'estabilitat és gairebé total. Hem tingut una mica de mestral i poca cosa més

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge és un dia molt calmat. L'anticicló es desplaça cap al centre peninsular i l'estabilitat és més evident. La primera conseqüència serà la desaparició del vent gairebé a tot arreu.

Sol i boires

La ventada de la costa Brava ha desaparegut a partir de primera hora, mentre que el mestral ho ha fet una mica més tard. L'ambient més encalmat ha afavorit la formació de boires matinals que s'han desfet. A banda d'alguns núvols baixos cap a la costa Central i sud de la costa Brava, hem tingut un matí de sol a la major part del país. La tarda es preveu fins i tot més plàcida, sense cap tipus de boira ni núvols compactes. Farà sol en abundància, amb algun vel trencat de núvols molt prims.

Temperatures més baixes

El fred matinal s'ha accentuat i les glaçades han abastat més territori, gairebé tota la meitat nord del país. Només la boira i els núvols baixos han actuat de fre per la caiguda de les temperatures de primera hora. L'absència de vents eixuts farà baixar les temperatures en general. En canvi, les màximes pujaran una mica cap al Pirineu de Lleida.

I els pròxims dies...

Tindrem anticicló per estona. Dilluns pujaran les temperatures, que continuaran escalant per situar-se per sobre de la mitajan uns quants dies. Els últims mapes desdibuixen el possible canvi de temps de divendres que ve. En principi, tota la setmana serà d'estabilitat. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut