Tarda amb vent, clarianes, neu i algunes sorpreses

Dissabte serà un dia canviant que portarà una mica de tot: pluja minsa de la mà d'un front que es retira i sol i vent de cara a la tarda. La nevada anirà a més al Pirineu, i la ventada assolirà el punt màxim el migdia de diumenge

Actualitzat

Els efectes del front s'han notat des de la matinada fins al migdia amb caràcter general. A la tarda, tindrem un temps diferent segons en quin lloc ens trobem.  El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per neu, vent i estat de la mar.

Més neu que pluja

El matí ha estat rúfol, amb precipitacions minses que han avançat de ponent a llevant. Les quantitats registrades fins a migdia han anat de les dècimes de litre a uns 4 mm a tot estirar. L'única excepció ha estat el Pirineu, amb alguns registres de 7 a 10 mm al Pallars Sobirà o a la Vall d'Aran.

A la tarda, l'obertura de clarianes serà general, però al mateix temps es reactivaran alguns ruixats, més probables a punts del nord-est, amb risc de tempestes i calabruixades. De manera independent, la nevada es reactivarà al Pirineu. La cota de neu anirà baixant cap als 700 metres en conjunt, però quedarà a cota 0 al vessant nord del Pirineu, i a 400 metres al vessant sud. Aprofiteu el vespre serè per gaudir de la conjunció de Venus, Mart i la Lluna.

Vent

El pas del front marcarà també el gir dels vents, que passaran a ser de nord i nord-oest. El mestral ja bufava amb cops forts a migdia, mentre que el vent de nord al Pirineu i la tramuntana a l'Empordà s'intensificaran de cara al vespre. S'aixecarà el  torb.

Temperatures canviants

El cel ennuvolat de la nit ha fet que les temperatures de primera hora hagin estat més altes que les de divendres a la major part del país. El salt s'ha notat més al nord-est, on a banda de núvols ha bufat garbí i s'han donat diferències de 7 a 10 ºC. Les màximes davallaran al Pirineu i a punts d'interior de Girona i Barcelona. El mestral pot reescalfar les temperatures a la costa Daurada.

I diumenge...

Gairebé tot el protagonisme per al vent. Només al Pirineu hi quedarà precipitació. La nevada es mantindrà amb ganes durant la matinada i anirà perdent força al llarg del matí. De cara a la tarda, tendirà a desaparèixer. La ventada serà general i molt forta durant el matí.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut