Tarda amb pocs núvols per gaudir de l'estabilitat

Després de la tempesta arriba la calma, el cel assolellat o poc ennuvolat i les temperatures diürnes en augment

Alberto AlcántaraActualitzat

Canvi radical de temps aquest diumenge, amb la retirada de la pertorbació i de l'aire fred per les capes altes. Hem deixat enrere el temporal de pluja i les nevades de divendres i dissabte. El sol torna a regnar i les temperatures pugen. El vent de sud perdrà força, però encara pot deixar algun cop fort al litoral i als cims del Pirineu.

Adeu a les precipitacions

El sol recupera el protagonisme, però tot i això no veurem un cel serè del tot. Al matí hem vist alguns núvols baixos a punts de la costa Central i la Daurada i al vessant sud del Pirineu. Molts d'ells s'han desfet.  També hem vist alguns de prims enteranyinant el cel a estones. Aquests núvols alts també hi seran a la tarda. A més a més,  esperem alguns núvols d'evolució, sense precipitació.

Termòmetres amunt

El matí presentarà temperatures més baixes cap al nord i nord-est, i una mica més altes a la resta, però el més destacat serà la recuperació de les temperatures diürnes, que pujaran de 3 a 7º C a molts indrets, amb un ascens fins i tot més notable cap al nord-oest. Arribarem a tocar dels 20º C a punts de ponent, l'Ebre, l'entorn del prelitoral o l'interior del nord-est.

I dilluns...

La pertorbació encetarà una segona fase, no tan activa com la primera, i tornarà a la càrrega. En aquesta ocasió enviarà un nou front de núvols i es reactivaran els ruixats per l'oest del territori, amb possibilitat de tempesta.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut