Tarda amb més risc de tempesta

La dinàmica de sol, calor i tempestes continua dissabte, amb un risc de ruixats que anirà en augment en zones més enllà del Pirineu.

Alberto AlcántaraActualitzat

El cap de setmana continuem en període de canícula, però acompanyat de ruixats de tarda que ajuden a alleujar la calorada puntualment. Aquesta dualitat també es reflecteix en els avisos meteorològics del Servei Meteorològic de Catalunya, activats per intensitat de pluja i per altes temperatures.

Sol i ruixats de tarda

La primera part del dia ha estat força assolellada, malgrat que s'han acumulat alguns núvols baixos o bancs de boira a punts de la costa, sobretot cap a la Daurada i nord de la Brava. A primera hora, encara quedaven restes d'inestabilitat en forma de tímids ruixats a l'extrem nord-oest i bandes de núvols alts dispersos a la resta.

La inestabilitat torna a reforçar-se a partir del migdia, amb el desenvolupament de nuvolades a punts de muntanya i arribada de núvols provinents de l'Aragó. Aquestes nuvolades deriven i derivaran en ruixats i tempestes, més probables a l'oest de Catalunya, i més intenses i abundants a les comarques del Pirineu i prepirineu de Lleida. Localment hi haurà calamarsades. A última hora, algunes gotellades podrien arribar al centre del país o a punts del prelitoral de Tarragona.

Calor sense treva

Esperem pocs canvis tèrmics, en tot cas petites pujades o baixades. La nit ha tornat a ser tropical a bona part de les quatre comarques catalanes. Els canvis més significatius poden venir de la mà de les nuvolades i es reflectiran puntualment en les màximes, que quedaran més curtes allà on descarreguin els ruixats. A la resta, la calor intensa i la xafogor no donaran treva, i tornarem a quedar amb uns extrems al voltant dels 39º C i amb molts indrets amb valors de 33-36º C.

I diumenge...

La dinàmica de ruixats i tempestes s'estendrà a més indrets, i les precipitacions podrien arribar a punts del prelitoral i interior del nord-est. La calor no afluixarà gaire en general. De fet, la pròxima setmana portarà un nou repunt de les temperatures abans que no arribi una davallada important.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut