Tarda amb més núvols, més precipitació i menys fred

Temps insegur, amb ruixats però sense tenir les grans nevades del País Valencià per l'ascens de la cota de neu

Alberto AlcántaraActualitzat

Divendres continua la inestabilitat al Mediterrani, però amb el focus al País Valencià, amb pluges abundants i amb nevada a l'interior de València i Castelló que poden deixar entre 15 i 40 cm. A Catalunya, la cota de neu puja. Hi ha avisos del Servei Meteorològic de Catalunya, per neu i estat de la mar. El vent de gregal bufarà al litoral i prelitoral, i ho farà amb intensitat moderada i amb alguns cop forts.

Més núvols

El dia s'ha llevat amb ruixats a la meitat est, intermitents en general, però força abundants cap al Montsià, amb alguns registres situats al voltant dels 70 mm, com ara a La Sénia. La neu ha deixat un panorama blanc als Ports i al Montseny, en una cota al voltant dels 1.000 metres.  

A la tarda les precipitacions arribaran a qualsevol punt de les comarques de Girona i als voltants del Montseny, amb neu per sobre dels 1.000 metres. L'SMC avisa d'acumulacions de més de 15 cm de neu nova al Ripollès i per sobre de 1.200 metres. A més a més, continuaran les precipitacions cap al Montsià. La cota de neu al massís del Port voltarà els 1.200 metres. A la costa també poden entrar alguns ruixats mes intermitents pero menys abundants

Fred normal d'hivern

Guanyarem graus i perdrem el fred tan rigorós dels darrers dies. Tot i així, l'ambient fred, amb valors normals per aquestes dates. Els núvols de la nit han ajudat a abandonar les temperatures tan gèlides dels darrers dies: a primera hora els valors eren entre 4 i 12º C més alts que no pas els d'ahir. Les màximes faran un pas amunt, sobretot cap a ponent. Les màximes més altes estaran situades una mica per sobre dels 13º C.

I dissabte...

El temps continuarà insegur, amb més pluja a les comarques de Girona. El temporal marítim s'enfortirà, sobretot de cara a la tarda. Hi ha un avís de màxim nivell per aquest motiu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut