Tarda amb força sol, però també amb núvols costaners i algun ruixat

Tot i l'estabilitat atmosfèrica, hi han petites novetats a la costa i a l'interior de Barcelona i Girona

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps serà força estable arreu del país. La novetat ve de la mà dels vents humits que bufaran de mar cap a terra i facilitaran la formació de núvols i d'un ambient ben xafogós al litoral. L'excepció serà el nord de la Costa Brava, on bufarà la tramuntana.

Més núvols

Hem tingut un matí de cel tapat o mig ennuvolat a punts del litoral, el nord de Barcelona, i també a bona part de Girona i a la Vall d'Aran. Localment, el cel s'ha vist fins i tot gris, amb aparença amenaçadora, amb gotes testimonials. A la resta, el sol ha dominat de manera aclaparadora.

A la tarda creixeran núvols al Pirineu i només en el cas del Ripollès o Alta Garrotxa descarregarà algun ruixat puntual. Farà més sol cap a ponent, a la Catalunya Central i a l'interior de Tarragona. Els núvols baixos costaners es mantindran, més o menys trencats, entre la costa Daurada i el sud de la Costa Brava, potser amb algunes gotes cap al vespre.

Calor no tan intensa

La calorada tan forta dels darrers dos dies fa un petit pas enrere, tot i que l'ambient continuarà sent força càlid arreu. Les temperatures més altes de dia rondaran els 36 o 37º C cap al pla de Lleida o interior de la Ribera d'Ebre. La temperatura a la costa no serà tan alta ni molt menys, però estarà compensada per un alt grau d'humitat, la qual cosa implicarà una xafogor intensa. Les temperatures de primera hora han pujat en molts indrets a causa de la presència de núvols. La nit ha estat tropical gairebé arreu, tret del Pirineu i alguns indrets d'interior.

I el cap de setmana...

Cap de setmana tranquil i càlid. Dissabte amb núvols baixos i algun ruixat de tarda al Pirineu. Continuarà la tramuntana a l'Empordà. Diumenge hi haurà menys núvols.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut