Tarda amb canvi de temps en marxa

Després de dies de sol i boires, avui ha començat un canvi de temps que es consolidarà durant el cap de setmana

Alberto AlcántaraActualitzat

Adéu a dies d'estabilitat atmosfèrica: s'acosta un cap de setmana de tardor i una setmana que ve d'hivern. L'anticicló es retira i arriba una gran pertorbació que dominarà tot Europa i farà que tot el continent tingui temperatures hivernals.

Tarda de núvols  i paraigua preparat

Les primeres pluges s'han avançat durant el matí i han repartit quantitats modestes per ponent i el Pirineu de Lleida. A migdia ja estava plovent per punts de la Catalunya Central i el prelitoral Central. Amb el pas de les hores, les precipitacions es desplaçaran cap al nord-est, però cauran de manera minsa i transitòria. També entraran noves pluges poc abundants pel nord-oest. En conjunt, els registres més abundants cauran al vessant sud del Pirineu. El cel estarà tapat arreu durant la tarda.

Temperatures estancades

Els núvols de la nit han portat unes mínimes més altes en general. Al migdia, l'ambient encara serà suau cap a la costa, amb temperatures similars o un pèl més altes que les d'ahir. En canvi, la temperatura baixarà per ponent i pel centre del país. Les temperatures més altes del dia superaran lleugerament els 20º C.

I el cap de setmana...

El canvi de temps avança, amb un dissabte per tenir un paraigua a la vora, i un diumenge de pedres a les butxaques.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut