Taques grogues a terra, nevades de cotó i formigues voladores

Tres misteris gens misteriosos que es veuran aquests dies.

Actualitzat

La primavera la sang altera però també fa que es reactivin els animals, els insectes i les plantes i els arbres.

Tot i que es repeteixin cada any, algunes coses ens sorprenen cada vegada a molts i a vegades les veiem com un misteri, aquests dies i les pròximes setmanes en passaran tres dels que cada any generen més expectació.

El video de l'Eva Gimeno que encapçala aquesta notícia ens dona pau al primer misteri:

"Misteri de la neu de cotó"

Neva flocs de cotó que s'acumulen al terra com si fos cotó fluix.

La fotografia és de la Montse Vacca, i són llavors de pollancre. Moltes persones pensen que és el pol·len, però en realitat són les llavors que van envoltades d'uns filaments blancs i suaus que els permeten volar empesos pel vent i recórrer llargues distàncies.

Aquests dies, i fins a principis de maig, se n'acumularan grans quantitats. Alerta que és molt inflamable.

"Misteri de les taques grogues"

També aquests dies, sovint es veu després de ploure, queden tot de taques grogues al terra, talment com si fossin de sofre. Moltes vegades es veu una línia groga a l'aigua que queda al terra després de ploure, o a sobre de taules o cadires a les terrasses.

La fotografia de l'Eva Gimeno mostra el pol·len del pi que cau al terra després de ploure. Els pins tenen flors mascle i flors femella. De les femelles en sortiran pinyes, però les mascle aquesta època deixen anar enormes quantitats de pol·len de color groc que sovint s'aixequen dels arbres en forma de núvols grocs quan hi ha ventades. Després de ploure s'acumulen als tolls ja que la pluja arrossega fins al terra els grans de pol·len.

"El misteri de les formigues amb ales"

Veure formigues amb ales és més típic al final d'estiu o a principis de la tardor, però a vegades també passa en primaveres molt càlides, en aquest cas ja a finals d'abril o maig. Les formigues amb ales són les formigues fèrtils dels formiguers. Les femelles són més grosses, els mascles més petits i moriran quan fecundin la femella. Aquest dies de calor poden sortir a fundar noves colònies amb el que esperen que faci una bona ploguda que estovi el terra per emprendre el vol i fundar nous formiguers.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut