Nens jugant amb la neu, aquest dijous al matí a Maçanet de la Selva
Nens jugant amb la neu, aquest dijous al matí a Maçanet de la Selva

Tanquen escoles i instituts de la Selva i el Gironès a causa de la nevada

Han tancat 20 centres escolars, 14 a la Selva i 6 al Gironès afectant un total de 7066 alumnes. També ha tancat una escola de Tordera, al Maresme

RedaccióActualitzat

La nevada d'aquest dijous està afectant sobretot les escoles i instituts de Secundària de la comarca de la Selva.

A Hostalric, Sant Feliu Buixalleu i Riells i Viabrea han tancat les escoles, i a Sils, Caldes de Malavella i Maçanet de la Selva han tancat les escoles i també els instituts de Secundària.

La neu també ha obligat a tancar escoles a Breda, a Riudarenes i a Arbúcies.

Segons un recompte fet per la Conselleria d'Ensenyament, el total de centres tancats ha estat de 20, amb 7.066 alumnes afectats:

 

 

La nevada pot intensificar-se en direcció sud

A molts llocs la decisió s'ha pres de manera preventiva, per avançar el transport escolar abans que la nevada es fes més intensa, tal com han avançat les previsions meteorològiques.

Segons el director general de Protecció Civil, Joan Delort, la previsió és que les nevades baixin aquesta tarda en direcció a l'àrea metropolitana de Barcelona, però que les afectacions seran puntuals.

Delort ha volgut tranquil·litzar les famílies, assegurant que no cal que passin ànsia per anar a buscar els fills a l'escola:

"Tranquils, seran episodis molt curts sense afectacions importants i com que no hi haurà cap centre escolar que tanqui, no passa res si ens hem d'endarrerir 20 minuts o  30 minuts. Sempre amb aquest condicional que pot passar, passarà, però no tenim la certesa que arreu del territori passi."

En cap cas, ha afegit, les escoles deixaran els nens al carrer i tancaran. En aquest sentit, Emergències ha advertit que un cop les carreteres ja estiguin plenes de neu és més segur que els nens es quedin a l'escola:

 

Anar al contingut