Sediments del Llobregat al port de Barcelona (Alfons Puertas)
Sediments del Llobregat al port de Barcelona (Alfons Puertas)

Taca de sediments davant del port de Barcelona

Un vaixell trenca la taca de sediments que enterboleix l'aigua davant del port de Barcelona

Néstor GómezActualitzat

Les intenses pluges del cap de setmana fan que el riu Llobregat baixi ple i carregat de sediments. El Llobregat baixa de color marró, ple de materials en suspensió, arrossegats per les intenses pluges que dissabte van caure a la conca del riu, amb registres d'entre 15 i 50 l/m².

El cabal màxim del Llobregat a Sant Joan Despí, estació d'aforament de l'ACA, es va registrar diumenge cap a les 23 hores, amb 160 m³/s. Ara porta una mica menys de 50 m³/s.

L'aigua arriba tan tèrbola a la desembocadura que els sediments s'obren en forma de ventall sobre l'aigua de mar i és clarament visible el contrast de colors. Aquestes fotografies estan fetes des de Collserola per Alfons Puertas i es veu com els vaixells travessen la taca de sediments.

Des de l'aire, a vista d'avió, aquest matí encara era visible l'aportació de sendiments per part del riu. Imatge cedida per Lorenzo Luchetti.

L'abocament de sediments del Llobregat al mar també és visible des de l'espai, des del satèl·lit Terra de la NASA. A la imatge, sota el port de Barcelona es veuen els sediments amb una taca intensa de color terròs que es difumina cap al sud. La taca blanca al nord de Barcelona és un núvol.

 

Anar al contingut