Sant Hilari Sacalm (foto:@Anna_22)
Sant Hilari Sacalm (foto:@Anna_22)

Més de 6.200 alumnes es queden sense escola per la nevada

S'han suspès 66 rutes de transport escolar i s'han tancat 13 escoles, gairebé totes a la Selva. La Universitat de Vic tampoc ha fet classes

RedaccióActualitzat

El temporal de neu ha impedit, aquest dimarts, que més de 6.200 alumnes anessin a classe, o bé perquè la seva escola no ha pogut obrir o bé perquè s'han suspès les rutes de transport escolar.

En total, les escoles tancades han estat de 13, gairebé totes a la comarca de la Selva, concretament als municipis d'Anglès, la Cellera de Ter, Amer, Osor i Sant Hilari Sacalm. En aquests municipis, 2.600 alumnes s'han quedat sense escola.

Només hi ha hagut un cas d'una altra escola que tampoc no ha pogut obrir, a Mont-ral, a l'Alt Camp, i només ha afectat 11 alumnes.

Transport escolar suspès

D'altra banda, les rutes de transport escolar que no han funcionat han estat 66, i això ha fet que es quedessin sense escola gairebé 1.700 alumnes. La resta de rutes han pogut circular però han tingut algun tipus d'afectació.

La majoria d'aquestes rutes, 44, són de la comarca d'Osona, i també els alumnes, 1.300. A la Selva, s'han suspès 7 rutes, amb 270 alumnes sense servei.

Al Berguedà no han funcionat 11 rutes, i hi ha hagut 113 alumnes afectats.

 

 

També al Solsonès, la nevada ha obligat a suspendre la ruta de transport escolar entre Solsona i Ardèvol, cosa que ha afectat 9 alumnes:

 

 

Transport escolar de tornada suspès al Priorat

En tots aquests casos, les rutes de transport escolar no han arribat a funcionar aquest dimarts. Un cop passat el migdia, al Priorat han decidit suspendre el transport escolar de tornada a casa.

Això ha afectat 320 alumnes dels instituts i escoles de Falset i Cornudella i de l'escola de la Vilella Baixa. Aquests alumnes han tornat a casa abans d'hora.

 

 

A l'Alt Camp i a l'Alt Penedès s'ha avançat el retorn d'alguns alumnes.

 

A Barcelona, horari habitual

El consorci d'eduació de Barcelona ha recomanat a les escoles no tancar abans d'hora. Pel que fa als centres de la zona alta de la ciutat, ha deixat a criteri de la direcció avançar el tancament de forma excepcional, si abans s'ha avisat a les famílies. 

La Universitat de Vic i la UAB suspenen classes

Osona ha estat la comarca en què la neu ha afectat més l'activitat escolar i acadèmica. De fet, la Universitat de Vic ja va decidir aquest dilluns a la nit suspendre les classes de dimarts, en previsió de les dificultats que tindrien els seus 5.000 estudiants per arribar-hi:

 

 

En el cas de la UAB, les classes queden cancel·lades des de les sis de la tarda d'aquest dimarts i fins a les deu del matí de dimecres.

Dimecres no hi ha classes a Girona

D'altra banda, la Universitat de Girona ha decidit suspendre les classes i tota l'activitat acadèmica aquest dimecres, en previsió que les nevades seran molt intenses:
ARXIVAT A:
TrànsitMobilitat
Anar al contingut