Sota l'anticicló, dos ingredients

Les altes pressions ens porten ingredients 100% anticiclònics: sol i boires

Néstor GómezActualitzat

Tenim uns quants dies al davant de temps estable. Un immens anticicló abraça l'oest d'Europa, des d'Irlanda fins al nord d'Àfrica passant per Catalunya, amb pressions de 1.030 hPa. L'estabilitat serà total, amb aparició d'inversió tèrmica a les valls del Pirineu i en planes envoltades de muntanyes.

Sol i boires

El temps serà molt assolellat durant tota la jornada. Només trobarem núvols cap a les Terres de l'Ebre, amb algun ruixat de poca importància a darrera hora del dia. Tot el contrari que al País Valencià, on el cel estarà cobert arreu i amb alguns ruixats. Un cop més, de bon matí les boires deixaran el cel invisible a Osona, Bages, Garrotxa, conca de Tremp i altres valls del Prepirineu. La majoria d'aquests núvols baixos marxaran durant el matí.

Contrast tèrmic

La diferència entre les temperatures matinals i les del migdia s'eixamplaran. Les mínimes han baixat i les màximes pujaran una mica. En tot cas, ni farà un fred d'hivern ni al migdia remuntaran gaire les màximes. Les glaçades matinals han sortit del Pirineu cap a la Catalunya Central i han arribat vora mar a l'Empordà, delta de la Tordera i a punts costaners del Baix Ebre. Els valors més alts del dia rondaran els 18 ºC.

I els pròxims dies...

El temps continuarà molt estable fins dissabte inclòs. Sembla que, diumenge, l'arribada de vents lleugerament de llevants ens portaran núvols i potser algunes pluges. Les precipitacions més abundoses quedaran al País Valencià.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut