Sol, vent i fred també per dimarts

El temps ens portarà poques novetats aquest dimarts. L'anticicló mantindrà el temps estable però ventós en els dos extrems del país. Els núvols seran anecdòtics.

Néstor GómezActualitzat

Dimarts, el centre anticiclònic s'allargarà fins el centre d'Europa, però encara mantindrà el passadís de vent de nord sobre Catalunya. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya manté avisos per vent i mala mar associada a la de llevant.

El vent serà més intens durant la matinada i al principi del matí, amb cops forts o molt forts. Els valors registrats a primera hora arribaven als 148 km/h a Portbou, 117 a Boí o 113 a la Tosa d'Alp. De nou parlarem de tramuntana i vent de nord al Pirineu i la costa Empordanesa. A les Terres de l'Ebre bufarà mestral moderat. Al llarg del dia, la ventada baixarà d'intensitat, però no marxarà del tot.

 

El temps derivat d'aquesta situació anticiclònica però ventada, tornarà a ser força assolellat. El mateix vent pot arrossegar alguns núvols baixos cap al vessant nord del Pirineu al matí, o generar-ne d'altres al vessant sud del Pirineu, però el sol s'imposarà de manera gairebé general.

No acabarà de fer net a les Balears, on continuarà el risc d'alguns ruixats acompanyats de calamarsa o calabruix, amb una cota de neu sobre els 500 metres. També continuarà la tramuntanada.

L'ambient fred ens acompanyarà amb el condicionant del vent. Les temperatures de primera hora han estat significativament més altes al nord-est i al Pirineu occidental, i també han pujat lleugerament a la Vall de l'Ebre. Les glaçades han sigut bastant generals i han arribat als13 o 14 ºC sota zero a alta muntanya. Les màximes seran semblants en general, amb valors de fins a 11 ºC a l'interior del país i amb extrems de fins a 13 ºC a la costa.

I dimecres...

L'any s'acabarà amb l'anticicló "més calmat", en una posició que permetrà que el vent perdi una mica d'intensitat. Les boires trauran el nas, però hi haurà poc espai per altres tipus de núvols. Les temperatures es recuperaran una mica.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut