Sol i vent, protagonistes de la tarda de dissabte

El cap de setmana començarà amb més sol que no pas núvols, però també amb presència del vent. La nuvolositat i el risc de precipitacions quedaran concentrades a la tarda al vessant nord del Pirineu. Les temperatures tornaran a pujar.

Actualitzat

La dorsal anticiclònica entra amb tota la força per l'oest peninsular i arriba a Catalunya. El temps és estable, però la posició de l'anticicló afavoreix el vent de nord i nord-oest, i l'acumulació de núvols al vessant nord del Pirineu.

Mestral i tramuntana

La ventada quedarà més restringida al Pirineu i Prepirineu, Empordà i comarques de Tarragona, tant a l'entorn de l'Ebre com al Camp de Tarragona. Els cops més forts seran al cap de Creus, durant la matinada i el matí. De fet, a Portbou ja hi ha un cop de 162 km/h. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per aquest motiu, i també per mala mar a la costa Brava.

Sol i núvols residuals

El dia és de sol gairebé arreu. El vent de nord porta els núvols més significatius al vessant nord del Pirineu. Pot caure alguna precipitació feble, amb una cota de neu que pujarà dels 1.600 als 2.200 metres. A banda, el vent també genera alguns núvols alts al vessant sud del Pirineu. Els núvols de primera hora de l'extrem nord-est s'havien trencant gairebé del tot a migdia. El cel quedarà ben blau de cara a la tarda.

Temperatures amunt

Les temperatures de primera hora han estat similars o una mica més altes que les de divendres, amb un salt positiu més gran a punts d'interior de Girona. Les màximes es recuperaran de manera més clara i en alguns casos poden saltar 4 o 5ºC. En cap cas parlarem de recuperar els valors rècord de l'última calorada. Els màxims estaran al voltant dels 28-29ºC.

I diumenge...

Recepta anticiclònica, però amb un vent que anirà perdent força i extensió. El sol dominarà, però també veurem alguns núvols residuals al Pirineu, i algunes nuvolades de tarda.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut