Sol d'hivern i vent fort matinal

Setmana amb típic fred de febrer. El sol escalfarà poc en una jornada on el vent bufarà fort durant el matí. La tramuntana a l'Alt Empordà ha superat de matinada els 140 km/h

Néstor GómezActualitzat

Dia d'abrics, de bufandes i de guants, sobretot a primera hora del dia. A més, el vent encara bufarà amb força al Pirineu i Prepirineu durant el matí. Aquesta situació és de les primeres jornades de la temporada en què tindrem vents freds procedents dels Alps.

Molt de sol i poca neu

La neu anirà de baixa durant el matí. Nevarà a qualsevol cota de la Vall d'Aran i el nord del Pallars Sobirà només al matí. Després la neu es retirarà i donarà pas al cel variable. A la resta del país, el temps serà radiant, assolellat, amb una atmosfera cristal·lina i amb baixa humitat. Un dia ideal per fer fotografia.

Matí de ventades a les cotes altes del Pirineu i Empordà, on de matinada han superat els 130 km/h. Els registres més forts han estat els 141 km/h a Portbou i 134 km/h a Boí a 2.500 metres. El vent començarà a minvar a partir del migdia, si bé, es mantindrà ben viva la tramuntana a l'Alt Empordà. Hi haurà mala mar a tota la costa Brava. Meteocat té activats els avisos per vent, mala mar i neu fins al migdia.

Ambient fred

El sol escalfarà poc. És un d'aquells dies d'hivern en què si et poses al sol i estàs protegit de l'aire la sensació de confort és altíssima. Ara bé, abrigueu-vos, que farà fred i les glaçades arribaran a gran part del país. Les mínimes i les màximes baixaran entre 2 i 4 graus. Les temperatures més altes del dia amb prou feines tocaran els 15 ºC.

Temperatures a les 7 del matí:

I els propers dies...

El fred tocarà fons dimecres, amb glaçades que arribaran a punts de la costa catalana, i la neu podrà sortir del Pirineu dijous.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut