Setmana Santa amb tres dies de sol i un de ruixats

El temps de Setmana Santa el podem resumir amb quatre dies de sol i un de ruixats, i no pas arreu del país. Dijous, el dia serà ben tranquil, amb sol a la major part del país.

Néstor GómezActualitzat

Arriben dies tranquils, amb predomini del sol, per l'anticicló situat a l'Atlàntic. La pertorbació que ens ha afectat durant els últims dies s'ha desplaçat més enllà d'Itàlia, mentre que les borrasques més actives d'Europa es desplaçaran pel Regne Unit en direcció a Escandinàvia.

Avui, alguns núvols 

Un sistema frontal lliscarà durant la tarda pel Pirineu. Arribarà sense gaire energia, de manera que poca cosa es pot esperar. A diferència de dimecres i dijous, apareixeran núvols alts que cobriran tot el país. Altres núvols seran una mica més gruixuts al prelitoral i al Pirineu de Lleida sense precipitacions. Les temperatures faran un altre pas cap amunt.

Dissabte, el dia més càlid

Els núvols del matí marxaran i el cel quedarà serè a partir del migdia. Al Pirineu creixeran alguns núvols de tarda, sense conseqüències. El vent bufarà de garbí, de sud-oest, preludi del sistema frontal que ja haurà escombrat Galícia. Les temperatures tocaran sostre, amb valors lleugerament superiors als 20 ºC.

Diumenge, temps de ruixats

Canvi de temps per un dia. Un front escombrarà Catalunya a partir del migdia i ho farà amb rapidesa. No plourà a tot el país. Els ruixats descarregaran al nord del país, sobretot, al Pirineu i al massís del Port. Serà en forma de neu només al Pirineu, a cotes de 1.500 metres, amb tendència a baixar. Les precipitacions arribaran a les comarques de Girona a primera hora de la tarda. Com que l'aire fred arribarà a partir de la tarda, les temperatures màximes només baixaran a l'oest del país, sobretot, a la Franja de Ponent.

Dilluns, ambient més suau

El front de diumenge haurà marxat i tornarà el sol. L'ambient serà més fred tant al matí com al migdia.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut