Boscos a Terrassa (Xavi Buendia)
Boscos a Terrassa (Xavi Buendia)

Segon pic d'al·lèrgies per pol·len de la primavera

Néstor GómezActualitzat

Els nivells de pol·len per gramínies, roures i alzines estaran a nivell màxim a tot el país al llarg de la setmana, segons el Punt d'Informació Biològica (PIA) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Si noteu que esternudeu més o que us piquen els ulls més del que és habitual, no us estranyeu, els nivells de pol·len tornen a estar a nivells màxims. Després d'un primer màxim de concentració de pol·len a finals de març i principis d'abril, ara ens trobem en un altre pic. Dues espècies destaquen a tot el país per sobre de la resta, el pol·len de les gramínies i dels roures i alzines, amb tendència a mantenir-se així durant tota la setmana. Altres nivells d'al·lèrgia elevats són el pol·len del plantatge, amb nivell màxim a l'interior i Terres de l'Ebre i alt al litoral; i el de l'olivera en nivell màxims a les comarques de Tarragona i alta a Lleida, Bellaterra i Barcelona. Al Pirineu, es manté al màxim el nivells de pol·len del faig.

Per saber-ne més:


El Punt d'Informació Biològica (PIA) de la Universitat Autònoma de Barcelona al seu web mostra la predicció de la setmana de pol·len i espores a 8 punts de Catalunya: Barcelona, Bellaterra, Girona, Lleida, Manresa, Roquetes, Tarragona i Vielha. També ens presenta els calendaris pol·línics d'un total de 12 poblacions d'una trentena d'espècies.
A més, la Societat Catalana d'Al·lèrgies i Immunologia Clínica ofereix consells per a pacients al·lèrgics i les característiques de cadascun dels pol·lens sobre el cos.

 

Anar al contingut