S'acosten 48 hores d'hivern

Néstor GómezActualitzat

Nou sotrac de les temperatures a mitjans de setmana. Després d'uns dies plàcids, inclòs Sant Jordi, amb temperatures màximes superiors als 25 ºC als indrets més càlids del país, d'imatges de màniga curta i de platja, nova caiguda de les temperatures.

Si prenen com a referència les temperatures a 850 hPa, que són les que mostren la magnitud de les masses d'aire, passem dels 12 ºC durant el migdia de dilluns a 0 ºC dimecres. S'esperen 48 hores amb valors de març, d'ambient de finals d'hivern, entre dimecres i divendres. Igual que va passar la setmana passada, primer cauran les màximes, dimecres, i l'endemà, les mínimes.

L'arribada d'aire fred ve de la mà d'un sistema frontal que escombrarà Catalunya a última hora de dimarts amb ruixats i pluges.

Serà dimecres quan tindrem la massa d'aire freda a sobre, amb ruixats en forma de neu per sota dels 1.000 metres i força núvols a la resta del país. Les temperatures al migdia de dimecres poden ser entre 6 i 10 graus inferiors que les registrades 24 hores abans. Les mínimes, per la seva banda, tocaran fons divendres amb noves glaçades a tot el Pirineu, Catalunya Central, interior de Girona i àmplies zones del pla de Lleida.

La recuperació de les temperatures serà lenta i no tornarem a tenir les temperatures tan agradables com les d'avui fins més enllà de l'1 de maig.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut