Rússia perd la batalla contra els núvols

La Força Aèria russa no ha pogut desfer els núvols de Moscou per garantir la desfilada del Dia de la Victòria amb un temps radiant

Néstor GómezActualitzat

Putin ha fet tot el possible per garantir un Dia de la Victòria amb el millor temps possible.

Avui, 9 de maig, és el Dia de la Victòria sobre l'exèrcit nazi i el govern rus ha volgut commemorar la festa més important del país amb tots els honors i amb total garantia de bon temps. Per garantir bon temps, un total de nou avions de la Força Aèria russa, Antonov-12 i Antonov-26, han sobrevolat Moscou de matinada i durant tot el matí per dissoldre els núvols. Un atac contra els núvols per aconseguir que llueixi un sol que no s'ha vist en cap moment. Finalment, Rússia ha perdut la batalla contra els núvols. Totes les desfilades i exhibicions de la força terrestre s'han pogut fer però, s'ha suspès l'exhibició de la Força Aèria pel mal temps.

Els avions injectaran productes químics als núvols des d'alçades entre 3.000 a 8.000 metres per allunyar-les de Moscou. En funció del tipus de núvols, s'utilitza un compost químic o un altre amb l'objectiu que els núvols que avancin sobre Moscou estiguis deshidratats. Els núvols més potents i que duen més pluja els bombardegen amb iodur de plata. Aquesta tècnica no és pas nova, l'han emprada tradicionalment a Rússia, des de l'època soviètica, per millorar el temps en dies de grans festivitats com el Dia de la Victòria, el Dia de la Ciutat i el Dia de Rússia.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut