Ruixats i tempestes en augment al llarg de la tarda i la nit

El temps s'acaba de complicar diumenge, amb l'arribada d'un front. Els núvols són cada cop més compactes, i el risc de pluja, més general. Tot i això, plourà més cap al terç oest i al quadrant nord-est, ja de matinada.

Actualitzat

Diumenge, l'ull de la pertorbació atlàntica avança a gran velocitat, des de Finisterre cap al Mediterrani. El moviment de la borrasca porta bandes de núvols més actives que les de dissabte. El temps es complica de cara a la tarda, nit i matinada.

Núvols més compactes

El pas de núvols ha estat evident durant la matinada i la primera part del dia, però ha estat cap a mig matí quan han començat a entrar nuvolades més potents i el primers ruixats més significatius, amb quantitats inferiors als 10 mm. a punts del nord-oest. Al migdia, les tempestes s'han començat a disparar amb més intensitat a punts de Tarragona i sud de Lleida.

Al llarg de la tarda, el cel es veurà més cobert arreu, i els xàfecs avançaran es localitzaran per l'oest, el centre del país i el prelitoral. Les precipitacions seran febles i poc abundants en conjunt, però de manera local aniran acompanyades de tempesta i seran d'intensitat moderada o forta, amb alguna calamarsada. A la costa Central i Brava, la pluja arribarà al final i en poca quantitat.

De cara a la nit, els ruixats tornaran a reforçar-se per les comarques de Lleida per l'arribada d'una línia d'inestabilitat darrere del front. Durant la matinada, les pluges seran abundants al Pirineu de Lleida i, sobretot, a les comarques de Girona. La cota de neu baixarà dels 2.400 fins els 2.000 metres.

Temperatures en descens

Les temperatures mínimes han canviat poc per la cobertura dels núvols nocturns, 2 o 3 graus amunt o avall. Les màximes baixaran per l'oest, però pujaran una mica a l'extrem nord-est i a la costa Central, on bufarà el garbí.

I dilluns...

Retirada de la borrasca, entrada del mestral i la tramuntana. Hi haurà ruixats al Pirineu i al quadrant-nord-est. Les temperatures baixaran.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut