Una tarda de ple estiu

Actualitzat

La massa d'aire càlid que tenim a Catalunya toca sostre, amb valors que s'acosten als 20 ºC a 850 hPa, és a dir, ambient molt càlid. L'estabilitat és total, l'anticicló abraça tots els països mediterranis, més els alpins i els de l'est d'Europa. Les altes pressions només deixen pas a núvols inofensius.

Temps estàtic

El cel dona poc joc, amb només dos estats: sol o variable. Al matí hem tingut algunes teranyines de núvols alts que ha tenyit, una mica, el cel de color blanc. A banda, a les comarques costaneres de Tarragona hem tingut alguns núvols baixos, sense conseqüències. A mesura que han passat les hores, el sol s'ha anat imposant en general.

A la tarda, apareixeran algunes nuvolades d'evolució al Pirineu o en indrets de muntanya, però seran d'aquelles anomenades "de bon temps", que no poden derivar en tempesta. Es veurà també algun núvol prim residual, però en general lluirà un bon sol. Al vespre poden tornar els núvols baixos a la costa sud.

La calorada toca sostre

Les temperatures de divendres quedaran estancades en valors similars als de dijous. Potser varien una mica, en funció dels vents locals, però de calor en farà, i molta. Les màximes més altes del dia tocaran els 35 ºC a punts de la Terra Ferma o la Ribera d' Ebre. On no es repetirà la calor serà a Girona, la retirada del vent de sud farà que les màximes amb prou feines superin els 30.

I el cap de setmana...

Sense cap mena de dubte, el temps que hem tingut aquesta setmana s'allargarà a dissabte i diumenge, amb un bon sol, núvols inofensius i amb força calor. Aprofiteu aquest temps fins al darrer dia d'agost, al setembre, l'estiu caducarà.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut