L'Escala (Lluís Roura)
L'Escala (Lluís Roura)

Rècords de temperatura del mar a la costa catalana

Alberto AlcántaraActualitzat

L'onada de calor marxa deixant rècords de calor als observatoris terrestres de Catalunya, i també valors mai vistos en els registres de la temperatura de l'aigua del mar. Els rècords s'han mesurat en els tres trams del litoral.

El primer que destacarem, per antiguitat de la sèrie de dades, és el de l'Estartit, amb dades de l'observador Josep Pascual. El dilluns 6 d'agost es van registrar 26,3 ºC. La dada supera l'anterior rècord, de l'any 2012 i se situa com a la més alta des que hi ha dades (1973).

A la boia de Barcelona, també el dilluns es va arribar a una temperatura de 28,8 ºC, rècord absolut des de l'any 2004. Ha superat per mig grau el rècord de 2012.

En el cas de la boia de Tarragona, la temperatura més alta ha fregat els 30 ºC i ha assolit un màxim de 29,6 ºC, el dia 4 d'agost, un rècord absolut també des de l'any 2004.

També cal destacar que la barrera dels 30 ºC sí s'ha superat al mar Balear, en concret a la boia de Dragonera, al nord de Mallorca. El registre màxim en aquesta boia ha sigut els 31,3 ºC del 31 de juliol. És rècord des que hi ha registres, a l'any 2006.

Aquest mapa representa la temperatura de l'aigua del mar del dia 6.

 

 

 

Anar al contingut