Quan l'arribada del fred és notícia a l'hivern

El fred dona un cop de puny i les temperatures cauran per sota dels valors normals

Néstor GómezActualitzat

Realment, el temps és boig. Quan l'arribada del fred és notícia a ple hivern, és que alguna cosa no rutlla.

De les temperatures primaverals de diumenge, amb valors històrics de calor per a un mes de gener, a partir de divendres passarem a un fred més intens del que és normal en aquestes dates. Amb aquests alts i baixos, no és estrany que hi hagi tants casos de grip, refredats i constipats.

Si diumenge Alcanar va arribar als 25 ºC i dimarts a la Seu d'Urgell van tocar els 17, el fort descens de les temperatures es materialitzarà divendres i dissabte. Es desplomaran màximes. Enlloc del país es tocaran els 15 ºC i amb prou feines al Pirineu arribaran als 8. Farà fred de cru hivern, sense cap excepcionalitat ni cap onada de fred.

Us presentem a la part superior la seqüència i l'evolució de l'arribada del fred fins dissabte, amb les temperatures a 850 hPa, i, en aquest enllaç, les temperatures previstes cada tres hores. En aquest tuit del Servei Meteorològic de Catalunya teniu els valors històrics de calor de diumenge; així podreu comparar amb les que s'esperen els propers dies.

Aquí teniu l'evolució de les temperatures a 850 hPa per als propers dies. Observeu l'espectacular caiguda de les temperatures durant la recta final de setmana.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut