Puigcerdà ja disposa de dades meteorològiques a temps real

Néstor GómezActualitzat

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va inaugurar ahir l'estació meteorològica de Puigcerdà, amb dades consultables a temps real.

A poc a poc, l'SMC va instal·lant estacions meteorològiques a totes les capitals de comarca. Ahir es va inaugurar una nova estació a Puigcerdà, capital de la Cerdanya, que permetrà consultar a temps real les dades de temperatura, pressió atmosfèrica, humitat relativa, precipitació, radiació solar, velocitat i direcció del vent.

El director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig, ha afimat que "la nova estació ens permet fer un seguiment comparatiu de les tempestes, veiem com evoluciona el radar, la pluja, i això ens dóna una comunicació molt efectiva amb Protecció Civil".

L'estació meteorològica de Puigcerdà se suma a les quatre ja existents a la comarca. A alta muntanya trobem la situada a Prat d'Aguiló (2.143 m), Malniu (2.230 m) i la Tosa (2.478 m), i a la plana, Puigcerdà s'afegeix a la ja existent de Das. Catalunya ja disposa de 185 estacions meteorològiques integrades dins la Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) equipades amb els principals sensors meteorològics. Totes les dades recollides d'arreu de les estacions s'incorporen a una base de dades que serveix per realitzar, sobretot, tasques de vigilància meteorològica i estudis climàtics.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut