Prohibit pujar a la muntanya d'Uluru, a Austràlia

Pujar-hi es prohibirà d'aquí dos anys

Actualitzat

Enfilar-se per la roca a Uluru, a Austràlia, es prohibirà d'aquí dos anys. Els que puguin, doncs, hauran d'aprofitar per pujar-hi mentre estigui permès.

La muntanya d'Uluru, coneguda també com a Ayers Rock, és una de les icones naturals més famoses d'Austràlia. És el monòlit més gran del món, amb gairebé 350 metres d'alçada, i és un dels atractius turístics del país. Unes 300.000 persones la visiten cada any. Està situada al Parc Nacional Uluru-Kata Tjuta, a prop d'Alice Springs, uns 2.000 quilòmetres al nord-oest de Sydney.

Uluru és una gran formació rocosa de gres aïllada al mig d'una immensa plana. El tret més destacable és la seva homogeneïtat i la manca de fractures a la superfície. Canvia de color segons la inclinació dels rajos solars, tant al llarg del dia com de l'estació de l'any.

Per als aborígens australians, Uluru té un profund significat cultural i espiritual, i volen evitar que s'acabi convertint en un parc temàtic.

O sigui que, si s'havien plantejat pujar-hi, tenen dos anys de coll per fer-ho; l'últim dia serà el 26 d'octubre de 2019.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut