Serra del Montsià (Paco Cabanes)

Primers símptomes de canvi de temps

Amb l'arribada de la primavera arriba el canvi de temps

Néstor GómezActualitzat

La monotonia meteorològica de les darreres setmanes s'ha trencat amb l'arribada de la primavera. Avui ens creuarà un sistema frontal esquifit que obrirà les portes a una gran pertorbació que envairà la península Ibèrica i afectarà Catalunya durant la segona meitat de la setmana.

Cel variable i primers ruixats

Cel enteranyinat per núvols prims que cobriran tot el país, uns núvols que ens anunciaran un canvi de temps. La veritat és que no podem esperar gaire del sistema frontal que creuarà el país a darrera hora del dia. Només al Pirineu la nuvolositat serà més abundant i amb algunes precipitacions i la cota de neu baixarà a l'Alt Pirineu cap als 1.400 metres a darrera hora del dia. També pot caure algun ruixat a l'interior de les comarques de Girona.

En paral·lel, apareixerà alguna boira costanera a la costa central i àrea del delta de l'Ebre.

Comença el descens tèrmic

A poc a poc abandonem les temperatures tan càlides dels darrers dies, de 25 ºC o més. Les màximes més altes del dia rondaran els 24 ºC. L'aire fred començarà a arribar a partir del vespre.

I els propers dies...

Fins dijous el temps encara es mantindrà prou estable per obrir ben poc el paraigua. Ara bé, a partir de divendres, nevades i pluges abundants. Aquesta situació caldrà seguir-la amb atenció per veure si es confirma o no la situació de llevant.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut