Primeres novetats en forma de núvols

A poc a poc l'estabilitat es retira i dóna entrada a elements meteorològics ja oblidats

Néstor GómezActualitzat

L'anticicló tenaç dels darrers dies es dilueix a Grècia, mentre que per Galícia s'acosta una primera borrasca poc activa que obrirà les portes a posterior pertorbacions.

Molts núvols i poca pluja

Els vents faran un tomb: bufaran de mar cap a terra i portaran prou humitat per tapar el cel de bon part del sud del país. No es descarta que d'aquests núvols es desprengui alguna gota. A la tarda, els núvols es reduiran, però encara n'hi haurà de densos al sud del pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre. Les comarques del Pirineu i Prepirineu seran les que gaudiran d'un dia sencer de sol esplèndid.

Mínimes més altes i màximes més curtes

Les mínimes pujaran força a les comarques de Tarragona i sud de Barcelona a causa dels núvols de la nit. En canvi, a la resta del país el matí tindrà valors similars als de dimarts. Les gelades seran intenses al Pirineu i les gebrades al nord del pla de Lleida. Pel que fa a les màximes, els núvols que hi haurà durant el migdia permetran que les temperatures no remuntin fins als valors dels darrers dies.

I la segona meitat de setmana...

El canvi de temps més important es donarà cap a finals de setmana, quan una petita però activa borrasca se situarà al sud peninsular. Les pluges poden arribar entre les darreres hores de divendres i dissabte, amb llevantada a les comarques de Girona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut