Primer dia de tardor amb calorada d'estiu

Alberto AlcántaraActualitzat

Estrenem la tardor, però no hi haurà res en el temps que ens faci pensar en la nova estació astronòmica. No tindrem tempestes i l'ambient serà molt calorós. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per altes temperatures en algunes comarques del sud.

Ambient assolellat en general

L'estat del cel tindrà poca història: s'imposarà el sol gairebé arreu i durant una bona part del dia. Com a excepcions, hem vist alguns bancs de núvols baixos cap al litoral central i la Costa Daurada, sobretot durant la primera part del matí. A la tarda, també creixeran nuvolades d'evolució en punts de muntanya, però no derivaran en tempesta.

Avís per calor

Les temperatures seran les grans protagonistes de la jornada. Al migdia esperem valors encara una mica més alts que els de dissabte. La nova pujada de la temperatura portarà els valors màxims al voltant dels 37ºC a l'interior de les Terres de l'Ebre. A molts punts de l'interior estarem entre 30 i 35ºC.

I dilluns...

Arriben canvis: entraran la tramuntana i el mestral, passarà una cua frontal i es reactivaran alguns ruixats, possibles en punts del litoral i prelitoral central i punts de l'interior del nord-est. Puntualment podran ser intensos. La temperatura començarà a baixar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut