Tarda de dissabte de ple estiu amb alguns matisos

El temps s'estabilitzarà al llarg d'un cap de setmana dominat pel sol i la calor. Hi haurà un petit parèntesi aquesta tarda de dissabte, amb l'aparició d'alguns ruixats al Pirineu

Actualitzat

Temps força plàcid a tota la conca mediterrània. El famós anticicló de les Açores enviarà cap al centre continental un altre anticicló que garantirà temps estable a tot el sud d'Europa. Malgrat tot, aquesta tarda de dissabte passa una cua frontal que portarà una mica d'inestabilitat a la tarda.

Dissabte amb alguns ruixats

El cap de setmana ha començat amb un temps magnífic de sol a molts indrets. A tot estirar, hem destacat alguns núvols matiners cap a la Costa Daurada o Central, i també a punts d'interior. La veritable excepció ha estat el vessant nord del Pirineu, on ja s'ha vist més ennuvolat.

Serà a la tarda quan els núvols augmentaran i creixeran amb empenta. Cauran alguns ruixats dispersos al Pirineu, sobretot puntualment més intensos cap al Ripollès. Sobre les muntanyes del prelitoral també s'observaran alguns núvols del tipus cúmul.

Ambient càlid

Les temperatures continuaran altes, amb calor, però sense cap calorada intensa. Moltes màximes superaran els 30 ºC a l'interior del país, amb els valors més alts a l'entorn dels 34 ºC cap a la plana de Lleida i interior de les Terres de l'Ebre. A les comarques del nord de Barcelona i l'interior de Girona, els valors diürns baixaran una mica, i a la vall d'Aran una mica més.

I diumenge...

L'estabilitat atmosfèrica de diumenge serà molt acusada. El sol lluirà durant tot el dia i els núvols que apareixeran a la tarda sobre el Pirineu seran del tot inofensius. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut