Pocs canvis: pluja, neu, vent i onatge

La pertorbació perd força, però el temps no farà net: vent, onatge, pluja i neu seran els actors meteorològics del dia

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

La pertorbació mediterrània perdrà força avui, després d'haver deixat un temporal històric tant a Catalunya, com a les Illes Balears i al País Valencià, amb nombroses destrosses. Però tot i que la pertorbació perd profunditat, el temps no farà net. Continuaran actius el avisos del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), pel vent i per l'onatge.

El vent bufarà del nord i nord-oest a Tarragona i de nord nord-est a la costa Central, la Brava i el Pirineu, sobretot l'oriental. Serà moderat i amb cops forts, puntualment molt forts moderat amb cops forts. L'avís de màxim nivell per onades de més de 4 metres afectarà la costa Brava.

Ruixats durant la primera part del dia

Gran part del dia serà de núvols abundants arreu, més compactes a la meitat oriental del país. Esperem ruixats més abundants i extensos a la façana litoral i prelitoral, mentre que a la resta seran menys probables. La pluja minvarà durant la tarda. De manera independent, es reactivarà la precipitació al vessant nord del Pirineu. La cota de neu estarà situada sobre els 900 metres. Al final del dia hi haurà grans clarianes.

Temperatures amb pocs canvis

A primera hora esperem valors molt similars als de diumenge, amb glaçades no gaire intenses fora d'alta muntanya. Les màximes seran baixes. No passarem dels 12 o 13º C en tot cas, i a molts indrets voltarem els 10º C.  

I dimarts...

Amb la pertorbació més desfeta, recuperarem un temps més sec. Bufaran el mestral i la tramuntana als dos extrems del país, farà més fred al matí i menys a migdia. Quedarem pendents de l'arribada d'una bossa d'aire fred que pot complicar el temps de cara a la matinada de dimecres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut