Pluges modestes en general per trencar la ratxa

Alberto AlcántaraActualitzat

Per fi han arribat les pluges. El front atlàntic ha deixat precipitacions a moltes comarques, però no hi han hagut sorpreses de moment: les quantitats registrades han estat, en general, molt modestes. És cert que hem trencat la ratxa negativa, però la situació de sequera continua. Els registres més importants s'han donat al Pirineu i prepirineu de Lleida.

Balanç provisional

Fem un cop d'ull als valors registrats fins el migdia, amb la dada més significativa del Port del Comte, amb 32 mm a l'estació a cota 2.316 metres gestionada pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Val la pena destacar que el front es recargola cap al nord-est, on continuava plovent. En el cas del Montseny, ha nevat al voltant dels 1.000 metres. Al llarg de les pròximes hores hi haurà acumulacions puntuals destacades i alguna possible sorpresa en forma de calabruix.

 

 

Fi a la ratxa del Fabra

El registre d'1 mm de l'Observatori Fabra és simptomàtic: d'una banda ha plogut molt poc, però d'altra és un valor significatiu des del punt de vista estadístic. La dada del mapa és l'arrodoniment. El valor exacte ha sigut 1,1 mm segons l'estació del Servei Meteorològic de Catalunya. Això significa que, per una dècima, s'ha acabat la ratxa de dies seguits sense pluges superiors a 1 mm. El 28 de gener es van assolir els 85 dies. El nou rècord ha quedat, doncs, en 95 dies.

Pluja i neu benvinguda, amb alguna excepció

Els missatges que hem rebut i els difosos per xarxes han estat, en general, de satisfacció pel trencament de la dinàmica eixuta dels últims mesos i per l'arribada de la pluja i la neu. En algun cas, com ara el de Lloret de Mar, els ruixats han arribat en un moment inoportú i han fet suspendre les activitats programades pel Carnaval.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut