Vidrà (Jordi Masmitjà)
Vidrà (Jordi Masmitjà)

Pluja i neu en cotes força baixes

La cota de neu baixarà fins als 700 al Pirineu i entre 800 i 900 a la resta

Gemma PuigActualitzat

El canvi de temps contundent que ja fa dies que anem anunciant no només es notarà pel que fa temperatures; tornarà l'hivern després d'uns quants dies molt primaverals.

Les pluges del vespres de dijous per l'oest, comarques de Lleida i Tarragona, s'aniran estenent per la resta del territori. Divendres, les pluges més abundants, al  litoral i prelitoral de les comarques de Barcelona i Tarragona principalment. 

La cota de neu tirarà ràpidament cap avall i se situarà cap als 800 metres, però en moments de ruixat pot caure per sota, sobre els 600-700 metres, sobretot a l'entorn del prelitoral. La nevada més important, al nord del Pirineu, la Vall d'Aran, el nord de l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà. Hi ha avisos activats en aquest sentit del Servei Meteorològic de Catalunya, així com també per vent i mala mar. Tramuntana i mestral a l'Empordà, el Pirineu i l'Ebre. Precaució amb el torb.

Tot i que hi ha algunes variacions, segons el model meteorològic, pel que fa a la intensitat i també a l'hora que plourà més, sí que, pel que fa a la pluja, es pot dir que les comarques del litoral i el prelitoral central seran les més afectades i les nevades més importants cauran a la cara nord del Pirineu. La cota de neu serà força baixa i per tant, caldrà estar pendent i anar alerta en els desplaçaments sobretot al matí.

Si voleu anar seguint la situació amb les diferents actualitzacions dels models, podeu consultar els mapes de previsió.

Pluges i neu que seran molt benvingudes després de tants dies sense ploure, ja que des del cap de setmana de Reis que no obrim el paraigua. Això no arreglarà la sequera que estem tenint, però, sens dubte, ajudarà a augmentar les reserves d'aigua i neu.

Anar al contingut