Platges preparades, Palamós (Jordi Fernández)
Platges preparades, Palamós (Jordi Fernández)

En les dates d'aquesta Setmana Santa sol ploure 1 de cada 3 dies

La maleta per aquestes dates de Setmana Santa ha d'incloure màniga fina al migdia i paraigua plegable

Néstor GómezActualitzat

Després de moltes setmanes sense dies de festa, des de Nadal, i amb un estiu encara llunyà, la Setmana Santa és un oasi d'oxigen. Podeu escollir destinació segons el temps que més us agradi. L'informe de l'Àrea de Climatologia de Servei Meteorològic de Catalunya recull les dades entre el 8 i el 17 d'abril des del 2002 i el resultat és aquest.

El temps clàssic per aquestes dates de Setmana Santa, entre el 8 i el 17 d'abril, és 100% primaveral amb trets d'hivern, sobretot de bon matí, i d'estiu, amb màximes ben suaus. Les temperatures màximes, en general, ronden els 20 ºC, amb puntes de calor de fins a 25 ºC en aquest període. Si voleu sortir de la caloreta, només cal anar cap al Pirineu: a cotes superiors als 2.000 metres les màximes no solen pujar dels 2 o 3 ºC.

  • ♦ El període més càlid va ser el 2011 amb una temperatura mitjana de 15 ºC, tres graus per sobre de la normal.
  • ♦ El període més fred va ser el 2004, amb una mitjana de 8,6 ºC.

On plou més i menys?

La pluja registrada entre el 8 i el 17 d'abril en els darrers 15 anys és lleugerament elevada, al voltant dels 20 l/m², amb dos màxims situats al Pirineu i al massís del Port. Un de cada tres dies com a mínim plou al nord del país. Si teniu com a destinació la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, la Vall Fosca i el Pallars Sobirà, dugueu el paraigua, perquè sol ploure la meitat dels dies. En canvi, si voleu garantia de poca pluja, la trobareu a la meitat sud del país, sobretot al delta de l'Ebre, on baixa a només un dia de pluja.

Voleu sol o no us importa?

Això va totalment a gustos. Si voleu sol, no hi ha res millor que anar a Lleida, amb una mitjana de poc més de 8 hores al dia. Si a més voleu platja, la costa sud és que la que acumula més hores, 7 a Reus i 7,4 hores a Roquetes, a les Terres de l'Ebre. De Barcelona en amunt, les hores de sol baixen lleugerament per sota de la meitat.

Anar al contingut