Per una mobilitat més sostenible, segura i saludable

Néstor GómezActualitzat

Com et mous en els teus desplaçament diaris? Tens possibilitat de moure't sense agafar el cotxe particular? I és viable?

Aquesta setmana se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) per incorporar nous hàbits en els nostres desplaçaments regulars que impliquin més sostenibilitat, seguretat i sigui saludable. Aquest any el lema és "Combina i mou-te", per tal de combinar diferents tipus de transports per als nostres recorreguts de cada dia.

La finalitat per persegueix la Setmana Europa de la Mobilitat és:

  • ♦ Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l'ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l'aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d'emissió de gasos que provoquen l'efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • ♦ Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • ♦ Impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • ♦ Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • ♦ Reflexionar sobre com afecta la nostra salut l'ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Gairebé 300 municipis de Catalunya s'han adherit a la SEM amb nombroses activitats a les quals podeu participar.

 

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut