La contaminació a Pequín se situa al nivell més baix des de 2013

La concentració de partícules PM2,5 baixa un 34,7% respecte als valors de 2013

RedaccióActualitzat

Els esforços de la Xina per reduir la pol·lució atmosfèrica estan donant fruits. Aquest dilluns, les autoritats van reportar el nivell de contaminació més baix des de 2013 a Pequín.

Segons l'Oficina de Protecció Ambiental, la capital xinesa ha registrat una densitat de 64 micrograms per metre cúbic de partícules PM2.5 durant els primers set mesos de 2017. Aquest valor representa un descens del 34,7% respecte al mateix període de 2013. La concentració d'aquest tipus de partícules respirables, les més nocives, és un indicador important de contaminació de l'aire.

Els episodis de boirum són freqüents a la Xina a causa de l'elevada concentració d'emissions industrials, l'ús excessiu del carbó i l'augment dels vehicles privats. Pequín ha estat una de les ciutats més exposades a la contaminació.

La disminució dels nivells de PM2.5 van en paral·lel a les mesures impulsades per reemplaçar el carbó per energia neta, per eliminar uns 300.000 vehicles contaminants de les carreteres i per tancar més de 500 fàbriques poc ecològiques.

L'objectiu és reduir la mitjana anual de PM2.5 des dels 90 micrograms per metre cúbic de 2012 als 60 en 2017. Tot i que la primera part de l'any ha portat un valor molt pròxim a la fita buscada, el govern haurà de seguir forçant la màquina abans de tancar l'any, perquè a l'hivern la contaminació augmenta per la presència de més estabilitat atmosfèrica i un ús més generalitzat de la calefacció de carbó.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut