Pendents del riu Ebre

Les pluges dels últims dies s'estan notant al riu Ebre, que baixa molt crescut, abans de l'arribada del desgel

Alberto AlcántaraActualitzat

Navarra, La Rioja i l'Aragó estan pendents del riu Ebre, que baixa força crescut i s'ha desbordat en alguns trams. El nivell està baixant a Castejón, a Navarra, on ha arribat gairebé al nivell de la crescuda de 2015. A Saragossa, el cabal màxim està previst per diumenge al matí. A Tortosa, el nivell està per sota dels 5 metres i mig, però el riu s'ha emportat l'embarcador.

Màxim a Saragossa

Aquesta és la gràfica que mostra la previsió del Sistema Automàtic d'Informació Hidrològica de l'Ebre (SAIH) per a Saragossa. El màxim superarà els 2.200 m³/s. La gran crescuda de 2015 va superar els 2.600 m³/s, amb un nivell de més de 6 metres.

Tot i no ser un nivell extrem, hi ha hagut algunes inundacions a la capital aragonesa.

Flux controlat a Tortosa

La gestió dels embassaments permet que hi hagi un nivell constant al tram final a Tortosa, on es preveu un cabal al voltant dels 1.700 m³/s durant els pròxims dies. El nivell del riu està una mica per sota de 5 metres i mig, segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Protecció Civil manté activada la prealerta del pla Inuncat. El sistema d'embassaments Mequinensa - Riba-roja - Flix ha rebaixat el ritme de desembassament a 1.300 metres cúbics per segon.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut