Pas enrere del vent i pas endavant del fred

El vent bufarà amb força als dos extrems del país: al Pirineu i a les comarques de Tarragona.

Néstor GómezActualitzat

Les ventades de dimecres a zones poc avesades no es repetiran, però encara bufarà fort a les cotes altes del Pirineu i a les comarques de Tarragona, sobretot a les muntanyes de Prades, al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. Meteocat manté l'avis per vent a set comarques de Tarragona, totes elles situades a a l'extrems sud.

Sol, pocs núvols i neu

Nevarà feblement a qualsevol hora a la Vall d'Aran i a les valls del nord del Pallars Sobirà, poca cosa i amb una cota que pujarà cap als 1.500 metres. A la resta del país, el temps serà molt assolellat amb algunes teranyines de núvols alts, inofensius. A la Catalunya Central hi haurà núvols baixos o boires que s'esvairan amb rapidesa. El vent de mestral farà que aparegui el un núvols de vent clàssic sobre el massís del Port, anomenat cella.

Temperatures més curtes

Les temperatures es mouran al compàs del vent. De manera que en els indrets on bufi el vent les temperatures mínimes i màximes seran molt similars a les de dimecres. En canvi, allà on encalmi o no bufi, l'aire fred es dipositarà a les valls i les temperaures matinals seran més baixes que dimecres, amb glaçades que arribaran al Prepirineu i nord de la Catalunya Central. Les màximes es mantindran sense canvis, només baixaran a les comarques de Girona. Els valors més alts del dia ja s'acostaran als 20 ºC.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut