Onada de marea gegant al riu Qiantang, a la Xina

Néstor GómezActualitzat

Gran expectació a Haining, a la província oriental xinesa de Zhejiang, per veure la marea més gran del món, que produeix grans onades al riu Qiantang. Avui, l'onada ha tocat la costa.

Per què es produeix l'onada de marea?
El riu Qiantang és famós per tenir la marea més gran del món, que es pot elevar fins als 9 metres d'alçada. És un fenomen difícil de predir que es dona en un moment determinat de l'any i depèn del calendari lunar, normalment entre mitjans de setembre i principis d'octubre. Les marees es produeixen per la força gravitatòria exercida per la Terra i la Lluna. Segons el calendari xinès tradicional, les marees es produïen a principis i mitjans del mes lunar, quan el Sol, la Lluna i la Terra s'alineen en gairebé un mateix eix.

 

Com passa?
El riu Qiantang té les marees més grans del món per la forma d'embut de l'estuari a la badia de Hangzou. En aquesta badia de Hangzou, amb 100 km d'amplada, en moment de marea creixent, el mar empeny l'aigua cap a la zona de la desembocadura del riu, on l'amplada és de només 3 km. Aquest efecte embut de l'aigua crea una acceleració de la velocitat de l'onada cap a la costa. De vegades, les onades es  poden creuar i formen les lletres X i Y. La majoria d'aquestes onades són excepcionalment altes, superiors a la suma de les dues ones.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut