Onada de fred a la Xina

Alberto AlcántaraActualitzat

En els últims dies, una massa d'aire fred ha escombrat diverses parts de la Xina i ha provocat fortes davallades de la temperatura, acompanyades de neu en alguns casos.

Gebrada a Wuxi

Al comtat de Wuxi, a la província central de Chongqing, l'onada de fred ha deixat un paisatge hivernal gebrat al parc nacional de Tianzicheng, que atrau nombrosos visitants. Segons l'Administració Meteorològica de la Xina, l'onada de fred afectarà la regió fins dimecres.

Calefacció verda

Més cap al nord-oest, a la regió autònoma de Xinjiang Uygur, s'ha disparat l'ús d'un sistema de calefacció que aprofita l'electricitat generada per centrals eòliques, una de les principals fonts d'energia de la regió.

El pla per a la regió és substituir les instal·lacions de calefacció de carbó i expandir l'àrea amb calefacció elèctrica a més de 10 milions de metres quadrats per a l'abril de 2018.

L'any passat, amb aquest sistema, es va reduir un total de 136.000 tones de consum de carbó. Això va evitar el vessament de 340.000 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera.

El fred s'endinsa fins al sud

El fred també ha arribat a l'extrem sud de la Xina, si més no en forma de davallada de les temperatures. Com a mostra, la ciutat de Guangzhou, capital de la província meridional de Guangdong: han passat dels 27 als 14º C en poques hores. Aquest és el mapa de temperatura previst a les 12 UTC per aquest dilluns:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut