Núvols i fort descens tèrmic amb tast d'hivern

Adeu al sol radiant i a la calor dels darrers dies, toca recuperar roba més gruixuda de l'armari

Néstor GómezActualitzat

Una massa d'aire continental, és a dir, freda i eixuta, farà que sigui un dia de cru hivern a tot el centre i est d'Europa. A casa nostra, el fred ens fregarà una mica i provocarà un notable descens de les temperatures. No tindrem cap onada de fred, ni temperatures de cru hivern, però, després de dies amb olor d'estiu saltarem a valors de finals d'hivern, amb màximes curtes i gelades.

Núvols, sol i ruixats

La llengua d'aire fred penetrarà al llarg de matí i desplaçarà els núvols cap al País Valencià. Tot i així, durant el matí el cel estarà cobert a la meitat sud del país i amb alguna gota cap a les Terres de l'Ebre i al prelitoral. Al migdia dominaran les clarianes, amb amb restes de núvols a la costa central i n'apareixeran de nous a l'interior del país. Aquests darrers núvols, es desenvoluparan amb energia durant la tarda i descarregaran ruixats al Prepirineu i al nord de la Catalunya Central. Com l'aire que arribarà serà eixut, no provocarà cap mena de nevada al Pirineu, tot i que les temperatures seran ben baixes.

Un recordatori d'hivern després de dies d'olor d'estiu

Després d'una Setmana Santa de temperatures càlides, amb valors de fins a 31 ºC a les Terres de l'Ebre, molt superiors a les normals per aquestes dates, arriba ara una massa d'aire fred que desplomarà el termòmetres a valors per sota de la mitjana climàtica. Una gran caiguda en pocs dies, que en el cas de les màximes de dimecres seran entre 6 i 8 graus més baixes que les de dimarts. Tot i així, els valors més alts del dia encara podran tocar els 20 ºC. Ara bé, penseu que farà més fred durant la tarda i vespre que no pas al matí.

I els propers dies...

Temps fred amb glaçades matinal al Pirineu, a la Catalunya Central i a la meitat nord del pla de Lleida. La nit en calma afavorirà el refredament i les temperatures a les zones enclotades seran ben baixes. En canvi, la gran quantitat d'hores de sol durant el dia afavorirà una recuperació de les temperatures al migdia sense arribar, ni de bon tros, a valors tan extrems. Ara per ara, no s'espera cap situació de pluges.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut