Núvols i clarianes, amb vent i ambient suau

L'inici de la setmana està marcat per l'aire càlid i una nuvolositat que no se n'acaba d'anar, però que tampoc no deixa pluges importants

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Comencem la setmana amb una potent pertorbació atlàntica que es despenja cap al sud de Portugal, i que portarà un considerable temporal al sud-oest peninsular. En canvi, a casa nostra notarem l'efecte dels vents de sud i sud-est, que bufaran amb intensitat al Pirineu i portaran un ambient molt suau. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per vent.

Núvols i clarianes

La presència de núvols baixos matinals serà freqüent a la costa, prelitoral, punts de la Catalunya Central, les comarques de Girona i el vessant sud del Pirineu. Aquests núvols baixos s'aniran trencant en general i deixaran pas a grans clarianes, però en el cas de Girona i de les terres de l'Ebre seran més persistents que podran deixar algunes precipitacions molt poc abundants. A banda, també arribaran bandes de núvols prims que no ens deixaran parlar d'un cel ras. Plourà al vessant sud del Pirineu de Lleida amb ventades de sud a cotes mitjanes i altes.

Temperatures més altes

Les temperatures de primera hora seran una mica més altes que les de diumenge, i també pujaran un pèl les màximes. L'excepció serà el sector oriental de Girona, on estarà més tapat i les temperatures baixaran després de la notable pujada de diumenge. Hi haurà valors al voltant dels 25 ºC, superiors a la mitjana climàtica per a aquesta època de l'any.

I dimarts...

Continuarem marcats per un ambient més càlid de l'habitual i per un cel força ennuvolat en general, però sense rastre de pluges, més enllà d'algunes precipitacions molt minses i esporàdiques.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut