Nova York trenca un rècord de fred de 65 anys i Washington, un de 119

Actualitzat

L'onada de fred que escombra l'est dels Estats Units ha batut un rècord del febrer de 65 anys d'antiguitat a la ciutat de Nova York. Les imatges del riu Hudson congelat són ben representatives de la situació de fred extrem que viu la ciutat.

Les temperatures del matí del 20 de febrer, que es van situar al voltant dels -16º C,  van trencar els mínims històrics de -14º C , un valor establert el 1950, d'acord amb els registres del Servei Meteorològic Nacional.

Diversos transbordadors que naveguen pel riu Hudson van cancel·lar el servei per protegir-se del gel.

 

Les temperatures negatives es van generalitzar duran la matinada de divendres, des d' Illinois fins a l'oest de Virgínia.

A l' aeroport Ronald Reagan, a Washington, es va batre un registre de 119 anys d'antiguitat, amb una temperatura de -15º C . L'intens fred va provocar danys per contracció en les vies de metro de la ciutat.

Al nord-oest de Boston, el sostre d'un graner va col·lapsar, atrapant animals dins. Segons els serveis d'Emergències de l'estat,  119 sostres han col·lapsat a tot l'estat  per les acumullacions de neu, la majoria edificis industrials amb sostres plans.

A Kentucky, almenys quatre persones han mort a causa del temps fred. A Pennsilvània, les autoritats han confirmat dos morts per congelació.

A Carolina del Nord, les temperatures han caigut al voltant dels  -11ºC.  Els mínims històrics han arribat també a l'extrem sud-est del país, a Florida. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut